Поиск

  • Статьи

Плюси та мінуси квартири-студії

На сьогоднішній день чималої популярності набувають квартири-студії. Забудовники все частіше проектують нові будинки з квартирами без внутрішніх перегородок, а власники звичайних квартир замовляють перепланування, об'єднуючи кухню з вітальнею.

 

У студії всі приміщення, окрім санвузла, є єдиним простором невеликої площі. У чому ж головні переваги такого типа планування?

 

Візуально квартира виглядає набагато просторішою. При розставлянні меблів можна без обмежень використовувати відразу всю наявну площу, а це розширює можливості оригінальних дизайнерських рішень.

 

Зручний варіант для тих, хто часто владнує домашні вечірки. Звичайна квартира для цього може виявитися дуже тісною. Крім того, скорочується відстань від холодильника до обіднього столу.

 

Всі члени сім'ї, знаходячись удома, так чи інакше проводять час разом. А в сім'ях, де є маленькі діти, студійне планування дозволяє наглядати за дитям навіть під час приготування їжі.

 

Квартира-студія полегшує заняття творчістю, об'єднуючи в собі і майстерню, і кухню, тому може виявитися підходящим рішенням для людей творчих професій.

 

Проте в об'єднанні кухні з вітальнею є і серйозні недоліки. Ось деякі з них:  Якщо в цегляному будинку з традиційним плануванням квартир є можливість знести перегородки, то в панельному це категорично заборонено, адже поперечні стіни в таких будівлях виконують функцію несущих.

 

На перепланування потрібний дозвіл ЖЕК, а отримати його досить непросто.  Запахи їжі з кухні в квартирі-студії наповнюють все приміщення, так що доведеться ретельно продумати витяжну систему.

 

Коли один член сім'ї готує їжу, шум неминуче заважатиме іншому спати або відпочивати. 

Квартира-студія: плюси і мінуси При готуванні кухонний жир може осісти на телевізорі, комп'ютері, м'яких меблях.

 

Усамітнитися в такій квартирі практично неможливо, якщо лише ви живете не наодинці. 

Таким чином, в квартири-студії існують як плюси, так і мінуси. Проте при грамотному вирішенні нестандартних завдань, які ставить перед людиною студійний тип планування, можна отримати простору, незвичайну і дуже затишну квартиру.

Комментарии0

комментариев нет, пока...

Подписаться на новости
На лифте быстрее