Поиск

  • Статьи

Топ-5 міст с найбільшою кількістю міліонерів

У яких містах найвища ймовірність зустріти на вулиці мультимільйонера. Найбільше мультимільйонерів проживає у Гонконзі – їх там налічується 15 400 осіб. Кожен із них володіє як мінімум $10-мільйонними статками. Про це свідчать результати дослідження, проведеного консалтинговою компанією New World Wealth, які аналізують дані у сегменті лакшері. Організація підрахувала, в яких містах проживає найбільше багатіїв, до уваги брали їхню нерухомість, кількість вілл, приватних літаків, яхт та іншої власності. До мультимільйонерів віднесли тих хто має статки як мінімум $10 млн.

Найбільше міст, в яких проживають міліонери, в США. Друге місце посідає Нью-Йорк, також на високих позиціях у рейтингу Лос-Анджелес, Чикаго і Сан-Франциско. Четверте місце посідає Москва: в столиці Росії 7 600 мультимільйонерів.

 

Гонконг. Китай

15 400 мультимільйонерів

Головний фінансовий центр Азії – Гонконг – формально входить до складу Китаю, але на практиці має безпрецендентну автономію. Крім 15 400 мультимільйонерів, тут також проживає 211 700 міліонерів. Усі разом найбагатші жителі Гонконгу володіють приблизно $350-мільярдними статками.

Найбагатшим жителем Гонконгу вкотре став Лі Кашін – 86-річний бізнесмен і філантроп, якого в Азії з любов’ю називають Суперменом. Його статки складають більш ніж $30 ммільярдів, він також є найбагатшою людиною в Азії. Своє багатство Лі Кашін здобув в основному завдяки портовим перевезенням.

Бізнесмен славиться своїми щедрими пожертвами. Щороку він віддає мільйони доларів в різні університети світу та Китаю, а також активно допомагає постраждалим від землетрусів повеней і т.д.

Друге місце у списку мультимільйонерів посідає Луї Че Ву, його статки оцінюють в $21 мільярд. Його вважають найкращим в галузі будівельних конструкцій, також він володіє бізнесом у сфері нерухомості.

 

Нью-Йорк. США

14 300 мультимільйонерів

У Нью-Йорку проживає 14 300 мультимільйонерів і 319 700 міліонерів. Найбагатшим жителем Нью-Йорка є Девід Кох, який успадкував енергетичну компанію свого батька Koch Industries. Його статки сягають $52 мільярди. Також Кох відомий тим, що регулярно віддає десятки мільйонів доларів на дослідження в галузі медицини. Особливо цікавим для нього є прогрес у сфері стовбурових клітин. Також він підтримує консервативні політ сили у США і критикує американського президента Барака Обаму за «радикальний соціалізм».

Другий у списку – колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг. Його статки становлять $34,4 мільярда, зокрема, він володіє компанією Bloomberg. В 2011 році він пожертвував на благодійність $311 мільйонів, а саме на боротьбу з тютюновою індустрією, медичні дослідження і пожертвування на рахунки Всесвітньої організації охорони здоров`я.

 

Лондон. Великобританія

9 700 мультимільйонерів

В столиці Британії проживає 9 700 мультимільйонерів це менше ніж у Гонконгу чи в Нью-Йорку, проте Лондон може похвастатися найбільшою кількістю мільйонерів. Їх тут 395 600 осіб. Майже половина найбагатших жителів Лондона – іноземці. Наприклад, до списку найбагатших жителів Британії входять індієць Лакшмі Міттал, росіяни Роман Абрамович та Алішер Усманов, а також американець українського походження Леонард Блаватник.

За версією британського журналу The Sunday Times, найбагатшою людиною Британії є Алішер Усманов, громадянин Росії узбекського походження. Він володіє $18,6-мільярдними статками. Устамов здобув свої статки у галузі металу, також він є власником мобільного оператора «Мегафон», видавничого дому «Коммерсант», порталу mail.ru тощо.

Четвертою найбагатшою людиною в Лондоні видання назвало уродженця Одеси Леонарда Блаватника. Його сім`я емігрувала в США 1978 року. На сьогоднішній день, по версії журналу Forbes, сягають $18,7 мільярда.

 

Москва. Росія

7 600 мультимільйонерів

Не зважаючи на те, що російська столиця багата на мультимільйонерів, тут їх 7 600, проте звичайних мільйонерів в Москві значно менше, ніж у топових містах рейтингу – лише 76 100. Цікаво, що список місцевих багатіїв також очолює Алішер Усманов, не зважаючи на те, що він давно живе в Лондоні. Російський Forbes оцінює активи Усманова в $18,6 млрд.

Друге місце найбагатших москвичів посідає Михайло Фрідман – власник мобільної мережі «Вимпелком», компанії нерухомості та «Альфа-банку». Його статки оцінюють в $17,6 млрд. Народився і виріс Фрідман у Львові. На третьому місці за ще одним уродженцем України – Віктором Вексельбергом із $17,3-мільярдними статками. Вексельберг народився і виріс у місті Дрогобич Львівської області, нині він власник алюмінієвої компанії «Руслан» і бізнес-групи «Ренова».

 

Лос-Анджелес. США

7 400 мультимільйонерів

Світова столиця кіноіндустрії славиться тим, що є домом для найзнаменитіших голлівудських акторів, продюсерів та інших акул шоу-бізнесу. Тут проживає 7 400 мультимільйонерів та 165 тис. мільйонерів. Щоправда, імена найбагатших жителів міста мало кому відомі.

Найзаможнішим жителем Лос-Анджелеса є син емігрантів з Китаю Патрік Сун-Шіон – відомий хірург, наукознавець, бізнесмен. Його статки сягають $7,2 млрд, він є найбагатшим американцем у фармацевтичній індустрії.
Ім'я другого найзаможнішого жителя Лос-Анджелеса також мало кому знайоме – це Елі Броад, статки якого оцінюють у $6,3 млрд. Син вихідців із Литви, він займається нерухомістю і володіє страховим бізнесом.

 

Комментарии0

комментариев нет, пока...

Подписаться на новости
На лифте быстрее