Поиск

  • Новости

Біженці з Донбасу живуть вдома у Януковича

Після початку АТО на сході питання про надання максимально комфортного житла для біженців постало дуже гостро. Всі можливі санаторії, вільні гуртожитки - столична влада намагалася знайти максимально прийнятні рішення. Для біженців відкрили навіть колишню резиденцію Віктора Януковича.
Невелика кімнатка з двома ліжками і мінімум меблів - казна-які зручності, а й таким умовам Світлана дуже рада. Жінка втекла до Києва з двома дітьми з Краматорська. Тут таких, як вона, переселенців багато. Тут - це на малій батьківщині Януковича, як жартома називають Межигір'я нинішні місцеві жителі - біженці з Донбасу. - Якщо забути, що це все володіння Януковича, який влаштував таку ось війну, убив стільки людей на Майдані, звичайно, тут дуже гарно, - розповідає біженець з Луганська Олексій. - А так відчуття трохи дивні, коли тут ходиш.
На прохання знімальної групи провести невелику екскурсію Межигір'ям Олексій відгукнувся охоче. Правда, посміхаючись, зауважив, що невеликої прогулянки не вийде - дуже вже великі володіння відхопив собі президент-утікач. Олексій працював в Луганську журналістом інтернет-ТБ «Голос народу». «Голос народу», мабуть, активно і дивилися, і слухали, тому на журналіста і його луганських колег терористи оголосили справжнє полювання. Напруга була такою, що останні два тижні Олексій спав з газовим пістолетом в одній руці і вогнегасником - в іншій. Довго в такому стані жити було неможливо. Втеча через пости сепаратистів змінила все подальше життя хлопця. Про те, де опиниться далі, Олексій навіть і уявити не міг. Переглядаючи останні новини із зони АТО, Олексій сподівається, що перемога українських військових не за горами. А ще, що зможе пробачити сусідів, які здавали сепаратистам його друзів активістів і простих людей, які були проти розділу України.

Комментарии0

комментариев нет, пока...

Подписаться на новости
На лифте быстрее